top of page

1 Ιουνίου / Bobos Arts Festival: Ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε το καλοκαίρι!


Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία και μια ανάσα πριν βάλουμε τα μαγιό και πάμε για μακροβούτια, εμείς έχουμε ήδη βρει τον ιδανικό τρόπο να πούμε "Καλωσήρθες!" στο καλοκαίρι: Θα πάμε στο 4o Bobos Arts Festival, το απόλυτα διασκεδαστικό παιδικό φεστιβάλ της πόλης! Θα έρθετε μαζί μας;

Σας τα γράψαμε και πέρσι, σας τα είπαμε και πρόπερσι, και θα σας τα ξαναπούμε γιατί ναι, αυτή είναι μια μέρα γεμάτη χαρά! Μέσα στον υπερφανταστικό Κήπο του Μεγάρου (δεν έχετε πάει; Να πάτε!), το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, 11.00 – 19.00, θα μας περιμένουν μουσικές, παραστάσεις, κατασκευές, παιχνίδια! Αν έχετε παιδιά 3 έως 12 ετών, απλά μην το χάσετε!

Σςςς, μυστικό: Πριν σας πούμε τι περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα, θα σας πούμε το εξής: Δεν χρειάζεται να τα δείτε και να τα κάνετε όλα. Δεν είναι ανάγκη να πάτε όοολες τις ώρες.

Εκτός φυσικά και αν το θέλετε! Που να σας πω την αλήθεια, εάν πάρετε μαζί μια ψάθα (ναι, καλέ, θαλάσσης), ή μια κουβερτούλα, φορέσετε γυαλιά και καπέλο, και φυσικά άνετα ρούχα και σνίκερς, θα είστε κομπλέ. Εκεί θα βρείτε και να φάτε, και να πιείτε, και οι ώρες θα περάσουν τόσο χαλαρά που ούτε θα το καταλάβετε- αλήθεια.

Για να δούμε τι θα δούμε φέτος στο 4ο Bobos Arts Festival:

* Την αγαπημένη τραγουδοποιό των παιδιών Τατιάνα Ζωγράφου και τη μουσική της παρέα, συνοδευόμενη από μια 25μελή παιδική χορωδία, σε μια μοναδική συναυλία για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Για έναν κόσμο που αλλάζει… κι αγκαλιάζει!».

* Την επιτυχημένη παράσταση «Αισώπου… Φίλοι» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, στην οποία οι ήρωες του Αισώπου ξαναζωντανεύουν για να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους.

* Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η χύτρα με το χρυσάφι». Μια ευφάνταστη, γεμάτη κέφι παράσταση με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από την οκταμελή Παραμυθένια Ορχήστρα.

* Τις αγαπημένες των παιδιών Έλενα Ιωάννου (γνωστή και ως Έλεν Τρέλεν από τους Burger Project) και την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη, που θα μας ταξιδέψουν στο ονειρικό σύμπαν της πολυβραβευμένης Βελγίδας δημιουργού παιδικών βιβλίων Kitty Crowther με τη δραματοποιημένη αφήγηση «Ο φίλος μου ο Τζίμ» (Εκδ. Μάρτης).

* Την Dirty Athens Brass Band με γνωστά funk, jazz και pop μουσικά κομμάτια σε ένα ξεσηκωτικό περιφερόμενο session, εντυπωσιακά ακροβατικά από το Cirko Cachivache, περιφερόμενους ξυλοπόδαρους της Motus Terrae και το αγαπημένο bubble show από τους La Petite Marguerite συμπληρώνουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Καλά, δεν είναι μόνο αυτά αφού παράλληλα με το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, θα πραγματοποιείται μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων και δράσεων: British Council Kids' Corner «Μικροί επιστήμονες». Μια δημιουργική, εκπαιδευτική δραστηριότητα με πειράματα και επιστημονικές αναζητήσεις, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν στα Αγγλικά και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, η δημιουργικότητα και η φαντασία.

«Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις» από το Archaeolab. Μια πρωτότυπη δραστηριότητα, η οποία προσομοιάζει τη διαδικασία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής. Πώς γίνεται μια ανασκαφή; Πώς οι αρχαιολόγοι ανασυνθέτουν το παρελθόν από τα ευρήματα; Τα παιδιά γνωρίζουν την επιστημονική διαδικασία ανασκαφής, διαχείρισης και ερμηνείας των ευρημάτων. Γιατί τα ευρήματα είναι σαν τις λέξεις, που αν τις βάλεις στη σωστή σειρά έχουν να σου πουν μια ιστορία!

«Να ήμουν πεταλούδα, να είχα φτερά...» από το On the Canvas. Ένα διαφορετικό εικαστικό εργαστήρι, στο οποίο τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε… πεταλούδες. Χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα, υλικά και πολλή φαντασία οι μικροι καλλιτέχνες θα φτιάξουν τα δικά τους φτερά πεταλούδας, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να φορέσουν και να περιπλανηθούν στον όμορφο Κήπο του Μεγάρου.

«Comic Jam» από το Athens Comics Library. Μολύβια, χαρτιά, καρέ, μπαλονάκια, αυτοσχεδιασμός και κόμικς σε ένα παιχνίδι γεμάτο φαντασία με αντίπαλο το... ρολόι. Μέσα από τυχαίες εικόνες, ζάρια με αντικείμενα, ιδέες από εφημερίδες και περιοδικά, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν μια μικρή ιστορία comic μέσα σε λίγο χρόνο.

«Αποστολή: Σώστε τον πλανήτη» από το Save your Planet. Ένα διαδραστικό εργαστήρι, το οποίο καλλιεργεί με διασκεδαστικό τρόπο την έμφυτη αγάπη των παιδιών για τη φύση, τον πλανήτη και το περιβάλλον.

«Παιχνίδι με τις λέξεις» ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής από τις εκδόσεις Μάρτης, εμπνευσμένο από το έργο της βραβευμένης Βελγίδας δημιουργού παιδικών βιβλίων, Kitty Crowther.

«Το βιβλίο της φαντασίας» και οι «Μικροί γεωργοί» από τις εκδόσεις Σαΐτη. Δύο πρωτότυπα εικαστικά εργαστήρια, στα οποία τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους βιβλία origami και θα έρθουν σε επαφή με τη φύση μέσα από διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες.

● Αλλά και: Μουσικά παραμύθια από τα Παραμυθοκαμώματα, κυνήγι θησαυρού από την Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos, Kids Yoga από το Yoga for Happy Kids, facepainting από τις Moutzoures και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

*Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης.

Πληροφορίες:

*Τιμές εισιτηρίων: 10 € - Εarly bird προσφορά (έως 12/5) 12 € - Προπώληση (13/5 -31/5) 15 € - Ταμείο (1/6) Οικογενειακό: 13 € / άτομο (για 4 ή περισσότερα άτομα)

*Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

*Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε: https://www.bobosartsfestival.com/programma2019

*Προπώληση Εισιτηρίων: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες: 210 72 82 333 210 3411009

*Το LikeMotherLikeDaughter είναι χαρούμενος χορηγός επικοινωνίας!

bottom of page